2021-07-22 07:44:21• hírek • Szatmár.ro

Fogyatékkal élő felnőtteket ellátó és fejlesztő központot hoznak létre a Sárerdőn

Fotó: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala
Fotó: Szatmár Megyei Tanács Facebook-oldala

A Szatmár Megyei Tanács szerdai ülésén elfogadta a költségvetés-kiegészítést, mely által több fontos ügy támogatására is odaítélték a szükséges összeget.

A megyei utak javítására és karbantartására 4.582.000 lejt hagytak jóvá, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház orvosi berendezéseinek és kommunikációs eszközeinek finanszírozására 1.276.000 lejt, a stroke-központ létrehozására pedig további 100.000 lejt szánnak. Az oltóközpontok fenntartására és az orvosi személyzet bérezésére 778.000 lejt, a Szatmár Megyei Könyvtár új épületbe való költöztetéséhez szükséges alapként pedig 150.000 lejt különítettek el. A Nagykárolyban található egykori fogászati központ leromlott állapotú épületének elsődleges állagmegőrzési munkálataira pedig ugyancsak 150.000 lejt hagytak jóvá a tanácsosok.



Az ülésen hagyták jóvá továbbá annak az ellátó és fejlesztő központnak a létrehozását is, melyben fogyatékkal élő felnőttekről fognak gondoskodni. A Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósághoz tartozó intézményt a Sárerdőn fogják kialakítani, az intézmény első lakói pedig az áteszervezés alatt álló Șansa Ellátó és Gondozó Központ páciensei lesznek. "Ez az új bentlakásos szociális központ olyan feladatokat fog ellátni, amelyek hozzájárulnak a fogyatékossággal élő felnőttek egyedi igények szerinti fejlesztéséhez" – derül ki a megyei tanács tájékoztatásából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: